به گزارش «قدس آنلاین»، نشریه ایندیپندنت روز جمعه در گزارشی نوشت: دولت نروژ در نظر دارد که از یازدهم ژانویه، پخش دیجیتالی صدا یا ' DAB 'را به عنوان استاندارد ملی خود جایگزین موج 'اف ام ' کند.
این نشریه افزود: منتقدین، این اقدام دولت نروژ را عجولانه خوانده و بر این باورند که بسیاری از مردم، دیگر قادر نخواهند بود تا پیامهای هشداردهنده را که بهطور مرسوم از شبکههای رادیویی 'اف ام ' پخش می شود، بشنوند.
این نشریه خبری افزود: آنها همچنین میگویند که دستکم ۲ میلیون از خودروها در این کشور، به گیرندههای دیجیتال (DAB) مجهز نبوده و قادر به دریافت امواج رادیویی نخواهند بود.
ایندیپندنت نوشت: بر اساس نتایج نظرسنجی روزنامه «داگبلادت» ۶۶ درصد مردم نروژ مخالف قطع کامل موج 'اف. ام 'بوده و تنها ۱۷ درصد موافق آن هستند.
این نشریه خبری افزود: بااینحال پارلمان نروژ در ماه گذشته میلادی بر پایه این استدلال که امواج دیجیتال قابلیت حمل تعداد بیشتری از شبکههای رادیویی را دارد، لایحه قطع موج رادیویی' اف. ام 'را به تصویب رساند.
ایندیپندنت بابیان اینکه سوئیس، انگلیس و دانمارک نیز درصدد قطع امواج رادیویی اف. ام هستند، افزود: اقدام دولت نروژ سبب خواهد شد تا آنها نیز به این کار ترغیب شوند.
به گفته ایندیپندنت، «بودو» اولین شهر نروژ خواهد بود که امواج رادیویی اف. ام در یازدهم ژانویه در این شهر قطع شده و تا پایان سال جاری میلادی، امواج رادیویی اف. ام در کل نروژ شنیده نخواهد شد و جای خود را به شبکههای دیجیتال (DAB) که به گفته حامیانش حامل صدای شفافتری است، خواهد داد.
این نشریه خبری افزود: «اوله جورگن» رئیس شبکه رادیویی دیجیتال نروژ گفت: ما اولین کشوری در جهان خواهیم بود که موج رادیویی اف. ام را قطع خواهیم کرد. خودروهایی که قادر به دریافت شبکههای دیجیتال نیستند میتوانند با استفاده از آداپتورهایی به قیمت ۱۵۰۰ کرون شبکههای دیجیتال را دریافت کنند.
ایندیپندنت نوشت: بااینحال «ایب تامسون» نماینده مجلس از حزب پروگرس بیان داشت که مردم آمادگی استقبال از شبکههای دیجیتال را ندارند.
این نشریه خبری به نقل از وی افزود: دستکم ۲ میلیون خودرو در خیابانها هستند که گیرنده دیجیتال ندارند ضمن آنکه میلیونها دستگاه رادیو در خانههای مردم، از کار خواهد افتاد.
ایندیپندنت نوشت: انگلیس نیز در نظر دارند تا چنانچه شمار شنوندههای رادیوهای دیجیتال به ۵۰ درصد برسد، موج اف. ام را قطع کند. چنانچه همین روند پیش برود، پیشبینی میشود که در انگلیس نیز موج اف. ام تا پایان سال ۲۰۱۷ قطع خواهد شد.
گفتنی است هم اکنون استاندارد DAB بیست و دو کانال ملی را در اختیار شنوندگان نروژی می گذارد و این ظرفیت را دارد که ۲۰ عدد دیگر را هم میزبانی کند، در حالی که کانال های موج FM آن به پنج عدد محدود می شوند.
براساس گزارش وزارت فرهنگ نروژ، هزینه انتقال کانال ها با استفاده از امواج FM در حدود هشت برابر بیشتر از انتقال آنها با استفاده از DAB است.
رادیوی تلفیق بسامدی یا Frequency modulation و یا FM در سال ۱۹۳۳ میلادی توسط ادوین اچ آرمسترانگ اختراع شد و از آن زمان تاکنون در حدود یک قرن به ضبط و به اشتراکگذاری تاریخ انسان پرداخته و حالا به وضوح به پایان خود نزدیک میشود.
رادیوی FM به منظور جلوگیری از مشکل تداخل ثابت در رادیوی AM اختراع شد که در مقابل تداخل مصونیت داشت.
۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
کد خبر: ۴۹۰۵۹۹
دولت نروژ به عنوان اولین کشور جهان، از هفته آینده استفاده از موج رادیویی 'اف ام'( FM ) را در سراسر این کشور به صورت تدریجی متوقف و آن را به تاریخ خواهد سپرد.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
منبع: خبرگزاری ایرنا
نظر شما